Op vakantie? Check eerst je doorlopende reisverzekering

Met de zomervakantie in aantocht is het goed dat je checkt of je doorlopende reisverzekering nog wel overeenstemt met je reisgedrag.

Is dat niet het geval dan kan je zelfs onverzekerd zijn zonder dat je er zelf weet van hebt. Hier lees je waar je op moet letten als je de polis van je doorlopende reisverzekering checkt.

Een doorlopende reisverzekering is al snel voordeliger

Een gezin die twee weken per jaar op vakantie gaat, is vaak goedkoper uit met een doorlopende reisverzekering. Bij een stel ligt dit omslagpunt na zo’n drie weken. Voor een alleenstaande is een doorlopende reisverzekering goedkoper bij 3 tot 4 weken vakantie per jaar. Dat hoeven geen aaneengesloten periodes te zijn.

Alsnog afsluiten

Heb je nog geen doorlopende reisverzekering? Een voordelige doorlopende reisverzekering kan je afsluiten met een korting die kan oplopen tot 25%: Doorlopende reisverzekering met korting.

Check je doorlopende reisverzekering

Misschien heb je jouw huidige doorlopende reisverzekering enkel jaren geleden afgesloten en is er sindsdien het een en ander veranderd. Contoleer in ieder geval het volgende:

Gezinssamenstelling

Kijk of iedereen van je gezin bijschreven staat op de polis. Heb je gezinsuitbreiding gehad dan moet je jouw kind wel aanmelden bij je reisverzekeraar. Ook als je kinderen gratis meeverzekerd zijn, moeten ze wel op de polis vermeld staan anders zijn ze niet verzekerd.

Dekkingsgebied

Misschien ben je op je huidige polis alleen voor Europa verzekerd. Wanneer je besluit om met je gezin naar Thailand te vliegen, moet je wel de polis vooraf laten aanpassen. Het is namelijk belangrijk om te weten dat reisverzekeringen verschillende dekkingsgebieden kennen, namelijk Europa- of werelddekking. Onder Europadekking vallen: alle landen binnen Europa, inclusief Madeira, de Canarische Eilanden, de Azoren en alle niet- Europese landen die grenzen aan de Middellandse Zee. Dit betekent dat ook Marokko, Tunesië, Algerije, Libië, Egypte, Israël, Libanon en Aziatisch Turkije onder de Europadekking vallen.
Ga je naar een ander land op vakantie? Dan moet je voor werelddekking kiezen en je bestaande polis laten aanpassen.

Bagage

Wellicht neem je meer kostbare bagage mee zoals een smartphone, tablet en een laptop. In dat geval is het goed te contoleren welke vergoeding je huidige bagagedekking biedt. In veel gevallen is het mogelijk om de verzekerde bedragen te verhogen door je pakket uit te breiden of te kiezen voor een andere dekking.

Bijzondere sporten

Ga je tijdens je vakantie bijvoorbeeld duiken, kitesurfen, wildwaterkanoën, raften of parasailen? Denk er dan aan dat je hiervoor een extra dekking moet afsluiten. Met deze dekking ben je verzekerd tijdens het beoefenen van bijzondere sporten. Recreatief sporten zoals een potje voetbal of strandvolleybal is vaak al standaard meeverzekerd op een doorlopende reisverzekering, maar sporten waar wat meer avontuur of gevaar bij komt kijken moet je apart meeverzekeren.

Sportuitrusting

Ga je sporten tijdens je vakantie en neem je een sportuitrusting mee? Kies dan voor een extra dekking voor je sportuitrusting. Met deze dekking op je doorlopende reisverzekering is ook je sportuitrusting verzekerd. Deze dekking geldt aanvullend op de normale bagagedekking en is raadzaam voor uitrusting die gebruikt wordt bij o.a.: duik-, (kite)surf-, golf-, fiets- en wintersport.

Medische kosten

Wij adviseren je om altijd de dekking medische kosten mee te verzekeren op je doorlopende reisverzekering. Je zorgverzekering vergoedt namelijk niet altijd alle medische kosten in het buitenland. Denk daarbij aan opname in een privékliniek of sommige vormen van ziekenvervoer.

Geld

Neem je contant geld mee op vakantie? Bijvoorbeeld omdat de wisselkoers in het land van bestemming gunstiger is? Zorg dan voor de uitbreiding voor geld, op je doorlopende reisverzekering. Met deze dekking ben je verzekerd in geval van verlies/diefstal van geld, reischeques en/of pinpassen.

Automobilistenhulp

Misschien reisde je voorheen nooit met de auto maar ga je dat nu wel doen. Dan kan de dekking automobilistenhulp raadzaam zijn. Met deze dekking heb je recht op hulp wanneer jouw vervoermiddel, of de bestuurder daarvan, uitvalt. Dit geldt voor personenauto’s, campers, motoren en scooters. Valt het vervoermiddel waarmee je de reis maakt uit en is het niet mogelijk om het vervoermiddel binnen twee werkdagen te kunnen gebruiken? Dan kun je een vervangend, vergelijkbaar vervoermiddel huren. Hetzelfde geldt als het vervoermiddel binnen zeven dagen voor de reis niet meer te gebruiken is (bijvoorbeeld door een aanrijding, storm of diefstal) en ook niet binnen twee werkdagen na de oorspronkelijke vertrekdatum.
Twijfel je over de dekking van je huidige doorlopende reisverzekering en je reisgedrag of heb je advies nodig? Neem dan contact op met je reisverzekeraar. Dat geldt natuurlijk ook bij aanpassingen of uitbreidingen op je polis. Regel het in iedere geval voor je op vakantie gaat.

Wij wensen je een prettige reis!



Plaats een reactie