Letselschade tijdens skivakantie

Een ongeluk zit soms in een klein hoekje. Dat geldt vooral tijdens een skivakantie. Op de piste zijn er voldoende factoren aanwezig om tot een ongeluk te leiden. Drukte, onoplettendheid, een slechte ondergrond, inschattingsfouten en roekeloosheid zorgen niet zelden voor ongelukken op de skipistes. De gevolgen van een ski-ongeluk kunnen enorm zijn. Natuurlijk is er de directe schade zoals verwondingen en het feit dat je skivakantie in zo’n geval direct over is. Daarnaast kunnen er hoge kosten zijn voor repatriëring. Daar heb je een goede reisverzekering voor nodig, want anders draai je zelf voor de kosten op.

Grote gevolgen

Na thuiskomst kan de ellende als het een beetje tegenzit doorgaan. Mogelijk kun je door de aard van je verwondingen tijdelijk niet aan de slag. Zeker voor ondernemers kan dit een grote schadepost zijn, zeker als het langere tijd aanhoudt. In het ergste geval heb je zelfs blijvende letselschade waardoor je je beroep niet meer of niet meer volledig uit kunt voeren. Of is er sprake van een mindere kwaliteit van leven als gevolg van pijn of een blijvende handicap. In het geval van blijvende letselschade kunnen de gevolgen enorm zijn.

Schade claimen

Wat belangrijk is om te weten is dat je er niet automatisch vanuit moet gaan dat jij of je verzekering automatisch voor alle schade en vervolgschade opdraaien. Niet zelden is er een andere partij (deels) verantwoordelijk voor het ongeluk. Dat betekent vaak dat die andere partij ook (deels) aansprakelijk is voor de directe en indirecte schade die geleden wordt door u als slachtoffer. Het is daarom vaak handig om een letselschadespecialist te laten kijken of de geleden schade (zowel materieel als immaterieel) bij een andere partij geclaimd kan worden. Flyct is een voorbeeld van een specialist die dat voor u kan regelen. Mocht u het slachtoffer zijn van een skiongeval dan is het verstandig om bij hen te kijken of deze schade elders verhaald kan worden.



Plaats een reactie