Steeds vaker overwegen mensen om een vakantie te financieren door middel van het afsluiten van een lening. Binnen de markt van de persoonlijke leningen ziet men een groeiend aantal aanvragen van mensen die een droomvakantie als reisdoel hebben. Deze trend wordt door de oranje reisadviezen even doorbroken, maar zal zich naar verwachting voortzetten op het moment dat er weer volop gereisd kan worden. Wij verwachten zelfs dat er in de toekomst nog meer geleend zal worden met als doel om onvergetelijke momenten met elkaar te beleven. En dat is zo gek nog niet. Waarom wel lenen om consumptiegoederen zoals een nieuwe auto te kopen, maar niet om een vakantie te boeken? De achterliggende situatie zal vaak niet veel verschillen: er is even onvoldoende ruimte binnen de eigen middelen of men wil van het eigen spaargeld afblijven om juist die extra ruimte te blijven behouden. Wie slim leent, die kan de eigen financiële situatie juist prima managen.
Voor een vakantie is een persoonlijk lening vaak de meest ideale oplossing. De kosten en looptijd worden vooraf bepaald. Door deze goed naast de eigen financiële situatie te leggen, kun je ervoor zorgen dat je verantwoord kunt lenen.
Verschillende voorwaarden en tarieven
De rentestand is dermate laag, dat lenen tegen gunstige voorwaarden mogelijk is. Op dit moment ligt de gemiddelde rente op een persoonlijke lening rond de 5%. Dat is aanzienlijk lager dan pakweg tien jaar geleden, toen je nog gemakkelijk het dubbele betaalde. De lage rentestand in combinatie met een korte looptijd kunnen ervoor zorgen dat lenen niet veel duurder is dan sparen. Want als je eerst moet sparen, dan werkt de inflatie in je nadeel. Om er zeker van te zijn dat je een voor jou geschikte lening vindt, moet je een een offerte van een persoonlijke lening vergelijken met het aanbod van andere partijen.
Vooral voor bijzondere vakanties
Het met geleend geld financieren van vakanties gebeurt vooral voor bijzondere vakanties. Vaak hebben dit soort reizen te maken met jubilea of andere speciale momenten in het leven. Niet zelden is het zo dat men te laat begonnen is met sparen of dat de totaalprijs hoger uitkomt dan men verwacht had. Een vakantie die vijf jaar geleden zevenduizend euro zou kosten, kan vandaag ineens tienduizend euro kosten. De normale inflatie is op vakantiereizen immers niet van toepassing. Dan kan het zomaar zijn dat je een paar duizend euro te weinig gespaard hebt. Dit valt met een lening prima op te lossen.