De vruchten van de zee

Wanneer je een bezoek breng aan de Normandische kust en die van Bretagne kun je met volle verwondering getuige zijn van het schouwspel tussen water en zee. Het is indrukwekkend om te zien hoe de kust een Barrière werpt tussen het achterland en de indrukwekkende Atlantische Oceaan. Al miljoenen jaren beukt het water tegen de kust op  de rosten en stranden van Normandië en Bretagne. Door dit miljoenen jaren oude schouwspel heeft het landschap zich gevormd naar grillen van de natuur. Dit is misschien wel de reden waarom dit gebied zo in trek is bij toeristen. Een prachtig achterland dat wordt beschermd door een indrukwekkende kustlijn van waaruit de Atlantische Oceaan ook nog eens bewonderd kan worden. Allemaal ingrediënten voor mooi verblijf. De zee en het land zijn hier onlosmakelijk met elkaar verbonden, iets wat je ook terug vindt in de lokale eetcultuur.

Eten wat het land en de zee je geeft
De Franse keuken, dus ook die van Normandië en Bretagne, staat bekend om zijn delicatessen. Van oorsprong maakt men gebruik van etenswaren die uit de streek komen. Iedereen is wel bekend met de goede franse kazen die per regio al sterk in smaak kunnen verschillen. Fransen gaan voor een volle smaak waarbij genieten voorop staat. Naast al het lekkers dat het land te bieden heeft, mag het voor zich spreken dat ook de Zee een grote rol speelt in wat er op je bord komt wanneer je kusten van Normandië en Bretagne bezoekt. Natuurlijk diverse soorten vis die gretig aftrek vinden, maar deze regio is vooral bekend om het fruit uit de zee

Fruits de mer
De verzamelnaam Fruits de Mer omvat een hoop lekkers wat de zee te bieden heeft. Zo zijn de kusten van Bretagne en Normandië bekend om haar Oesters. De beste oesters komen hier vandaan, maar ook andere schelpdieren zoals mosselen, venusschelpen, kokkels en nog veel meer soorten uit deze regio behoren tot de fruits de mer. Niet alleen schelpen, maar garnalen, inktvissen en bijvoorbeeld langoustines vallen onder deze verzamelnaam. Eigenlijk dus tal van kleine en lekkere zilte smaakexplosies. De vruchten van de zee zijn zeer geliefd ingrediënt bij gerechten in Bretagne en Normandië. Als je deze regio bezoekt raden wij ook zeker aan om de culinaire hoogstandjes van de zee zelf te ervaren.



Plaats een reactie